İş kurmak isteyen engelliye 36 bin liraya kadar hibe

Engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gördüklerini belirten Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu engellilere yönelik faaliyetler ve destekler hakkında bilgi verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2015 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş kurmak isteyen engelliye 36 bin liraya kadar hibe

İŞKUR Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu, Engelli bireylerin İstihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla her yıl olduğu gibi 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında kurumsal firmaların engelli vatandaşlarla iş görüşmesine olanak sağlandığını kaydetti. Bu sayede Engelli Kariyer Günü düzenlendiğini belirterek firmaların engelli açıklarını kapattıklarını, engelli vatandaşların da çeşitli firmaların bünyesinde işe yerleştirildiklerini ifade ederek, engelli vatandaşların İstihdam edilebilmeleri amacıyla İl Müdürlüğünde farklı firmalarca her hafta Salı ve Perşembe günleri iş görüşmeleri yapıldığına dikkat çekti.

36 BİN TL HİBE

Kendi işini kurarak kendi işinin patronu olmak isteyen engellilere yönelik hibe desteğini hakkında ayrıntılı bilgi veren İl Müdürü Eroğlu; İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan kendi işini kurmak isteyene ve en az % 40 oranında engelli raporu olan kişilere, 2 Bin TL Kuruluş İşlemleri Desteği, 4 Bin TL İşletme Gideri Desteği ( su,elektrik,ısıtma ve iletişim giderleri), 30 Bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 36 bin TL hibe verilecek. Bu doğrultuda Sekreterlik, Seracılık, Kuaförlük ve Emlak Danışmanlığı mesleklerinde hazırlanan projeler Engelli Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyona sunulmak üzere Genel Müdürlüğe gönderildi. Projelerin komisyonca onaylanmasına müteakip iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı İl Müdürlüğüne ediyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber